Når du bor hos os


Når du bor på Paideia, har du en velkendt og tryg hverdag. Der er faste rammer for, hvornår vi gør hvad og hvilke voksne, der er sammen med hvilke børn. Huset rummer i alt 9 børne værelser fordelt i det vi daglig tale kalder Børnehuset og Ungehuset.I  Børnehuset er der 6 børneværelser , et stort køkken al rum , 2 store stuer , 3 badeværelser ,et personaletoilet, et personale vagt rum , et viktualier rum ,samt lederens kontor .I ungehuset er der et stort køkken al rum samt stue , 3 store unge værelser , 2 badeværelser ,samt kontor til vores Psykolog.Vi har en stor gårdsplads hvor vi b.la griller om sommeren , derudover store grønne lege arealer hvor vi også har en stor nyanlagt lege plads.    

                            Der er ca. halvanden kilometer til offentlig transport.

Om morgenen vækker de voksne børnene, så de kan nå at spise morgenmad, evt. komme i bad og blive klar til at komme i skole. Nogle har brug for mere tid end andre. Vi lægger vægt på at være nærværende og forstående, når det kommer til dagligdagens rutiner.                                                                          

Når børnene kommer hjem fra skole , samles vi til eftermiddagshygge i det store spisekøkken. Her laver vi aftaler for resten af dagen. Nogle børn går til sport i de lokale klubber, nogle har venner på besøg, laver lektier eller hygger sig med de andre børn og voksne.Børne og Ungehuset har hver deres rutiner og hvert hus spiser i dagligdagen. I weekende bliver husene slået sammen  . Alle børn deltager i løbet af ugen i både madlavning og oprydning sammen med en voksen. Efter maden er der igen aktiviteter alt efter årstid, der læses lektier, spilles spil og hygges. Sengetider afpasses efter behov, og hvert barn har mulighed for hyggetid alene med den voksne, der putter barnet.

Også weekenderne er overskuelige og strukturerede. Alle børn har pligter som skal passes, men vi sørger for, at der også er plads til afslapning, hygge og gode arrangementer. Her er der tid til fiske-, skov- og strandture, sportsarrangementer, loppemarkeder osv.

I ungehuset bor de unge over 13 år. Her får de støtte og vejledning i alt det, som følger med et ungdomsliv – at udvikle sin identitet og at forstå sit følelsesliv, men også den dannelse og de forpligtelser der følger med livet i samfundet. Derudover arbejder vi med selvstændighedstræning, hvor de unge lærer at have ansvar for madlavning, indkøb, tøjvask, etc.

På Paideia er traditioner vigtige. Alle højtider, både jul, påske og pinse bliver fejret, som det hører sig til – også fødselsdage. Når man fylder år, er man dagens midtpunkt. Man bliver vækket med morgensang, flaget er hejst, der er fælles morgenbord, og efter skoletid er der lagkage og gaver. Menuen til aften har barnet fået lov at bestemme.

Vi afholder gerne børnefødselsdag for det enkelte barns klasse /børnehave ,hvis det er barnets ønske.

Som regel sørger vi for, at alle børn deltager i vores sommerferie kolonier/ferier . Om vinteren hvis det er muligt tager vi på  en skitur . Det er en rigtig sjov og god måde at holde ferie på. Vores sommerkolonier kan være  både i Danmark og udlandet , det planlægger vi hvert forår . Det kan være alt fra camping tur til Charterferie sydpå. Vi lytter til børnenes ferie ønsker og tager dem med i puljen ,når vi aftaler ferier kolonier i personalegruppen.