Beskrivelse


Opholdstedet Paideia - haven

Paideia er et social pædagogisk opholdssted på Sjælland, under servicelovens § 66 stk. 1, nr. 6, og vi har en bestyrelse bestående af 5 personer med faglige kompetencer til at varetage bestyrelsesarbejdet. 

 

Paideia er et opholdssted i trygge omgivelser, og ligger naturskønt 20 km. syd for Køge i et hyggeligt, istandsat 4-længet husmandssted tæt på Tryggevælde å. Vi bor ca. ca. 1,5 km. fra offentlig transport, og huset er indrettet med et børnehus og et ungehus, der hver har store, lyse køkkenalrum og fællesstuer. Husene har tilsammen 10 hyggelige og individuelt indrettede værelser med udsigt til haven eller markerne omkring os, og der er ialt 5 tilhørende badeværelser til børnene. Derudover rummer huset et voksensoveværelse, kontor, hobbyrum og kolonialrum.

Vi har en stor have med hyggelige kroge og terrasser, gynger, bålsted, fodboldbane og klatre- og motionsfaciliteter, der inviterer til leg og udfordringer, og hvor både børn og voksne sammen kan træne balance, styrke og motoriske færdigheder. Vi har også en stor og hyggelig gårdsplads, hvor vi griller om sommeren og holder vores sommerfester.

Vi har indrettet Paideia som et familielignede opholdssted, så børnene oplever stedet, som et rart og hyggeligt sted at bo i en kortere eller længere periode af deres liv. Et sted, hvor de får omsorg, tryghed, forudsigelighed, støtte og den behandling, de hver især har brug for.