Når du bor på Paideia


Paideia - foto signfind

Når du bor på Paideia, har du en velkendt og tryg hverdag, og du er med til at vælge og planlægge de ting, der skal foregå. Vi har faste rammer for, hvornår vi gør hvad, og det er altid velkendte voksne, du er sammen med.

 

Om morgenen bliver du vækket af en voksen, så du kan nå at spise morgenmad og måske komme i bad og blive klar til skole. Nogle har brug for mere tid end andre, og vi gør os umage med at være nærværende og forstående, når det kommer til dagligdagens rutiner.

Når du kommer hjem fra skole, samles vi til eftermiddagshygge i det store spisekøkken. Her laver vi aftaler for resten af dagen. Nogle børn går til sport i de lokale klubber, andre har venner på besøg, laver lektier eller hygger sig med de øvrige børn og voksne. Vi bruger også meget tid i vores have, hvor vi har sjove lege- og motionsredskaber.

Børne- og Ungehuset har hver deres rutiner, og til hverdag spiser du sammen med de andre i dit hus. I weekenden bliver husene slået sammen. Alle børn deltager i løbet af ugen i både madlavning og oprydning sammen med en voksen. Efter maden er der igen aktiviteter alt efter årstid, der læses lektier, spilles spil og hygges. Du har en fast sengetid, som passer til din alder og dine behov, og alle børn har mulighed for hyggetid alene med den voksne, der putter dig.

Weekenderne er overskuelige, hyggelige og strukturerede. Du og de andre børn har pligter, som skal passes, men vi sørger for, at der også er plads til afslapning, hygge og gode arrangementer.