Hverdagen på Paideia


DIGITAL CAMERA

Hverdagen er kendetegnet af en fast og forudsigelig struktur, når det gælder tidspunkter, aktiviteter og hvilke voksne, der er sammen med hvilke børn. Kl. 15.00 samles børn og voksne til eftermiddagshygge i det store spisekøkken, og aftaler for resten af dagen laves. Nogle børn går til sport i de lokale klubber, nogle har venner på besøg, laver lektier eller hygger sig med de andre børn og voksne. De kan spille spil, lege, springe trampolin, spille fodbold, cykle ture til strand og skov, og meget mere, alt sammen støttet af voksne.

Klokken 18.00 er der fælles spisning. Alle børn deltager i løbet af ugen i både madlavning og oprydning sammen med en voksen. Efter maden er der igen aktiviteter alt efter årstid, der læses lektier, spilles spil og hygges. Sengetider afpasses efter behov, og hvert barn har hyggetid alene med den voksne, der putter barnet.

I weekender holdes en forudsigelig struktur, og alle børn har pligter som skal passes. Samtidig tilstræber vi, at der er plads til afslapning, hygge og gode arrangementer. Her er der tid til fiske-, skov- og strandture, sportsarrangementer, loppemarkeder osv.

Traditioner
På Paideia vægtes traditioner højt og alle højtider, jul, påske og pinse fejres på behørig vis. Især er julen prioriteret med alt, hvad dertil hører af pynt inde og ude, sokker med små overraskelser, julekalendere i fjernsynet, klippeklistreforældrearrangement, adventsgaver, ekstra juleaften med julemand, julemiddag, dans om træet og gaver.

Når barnet fylder år er det midtpunkt. Barnet bliver vækket med morgensang, flaget er hejst, der er fælles morgenbord og efter skoletid er der lagkage og gaver. Menuen til aften har barnet fået lov til at bestemme.

Koloni/ferier
Det tilstræbes at alle børn deltager i minimum to kolonier/ferier om året. Om vinteren arrangeres gerne en skitur enten til Sverige eller Norge. Det er en rigtig sjov og god måde at holde ferie på. Efter tre til fem dage har alle lært at stå på ski ned af de store bakker. Om sommeren er der som regel en kano tur i Sverige, hvor vi ligger i telt og laver mad på bålet. Vi tager også gerne på camping eller i hytte et sted i Danmark.